MyMurah.com
MyMurah.com

PRODUCTS

  AiNS

  Ainun Therapy

  Arjuna

  B-JAGA

  Black G

  Breast Pump

  Delay Spray

  Dhab Sinai

  DoxteJoint

  Energy Men

  EvoCut

  G-LESS

  Gambir Ayah Ali

  GLAZ

  Gold Boss

  Habbatus Sauda

  Hair Removal

  Herba Tok Aki

  Himax5

  Honey Glow

  i-Drop

  Jus SP3M

  Kenko

  Kunyit Hitam TW

  Listra

  Lucky Hair

  M. Alloy Paint

  M. Dhab Arab

  M. Lintah TokWan

  M.Lintah Belacak

  Magic Diy Kit

  Master Chrome

  Mens Formula

  Mensive

  Minyak Dr Skinz

  MLTGA Oil

  Nabawi Syifa

  Nasal Aspirator

  Oil of Sanda

  Oral Care

  PELO

  Polish Master

  Progance S.Care

  Pure Dhab

  Sen-D Xpert

  Sinus X

  Sleepy Gummies

  Teratak Jamu

  WAK KILAT

  WaterMark Rmvr

  Wildan


WHATSAPP US+6013-951 2445
+6019-555 7050
+6010-300 1060


FB MyMurah.comVisitors MyMurOh.com


 

 

Syampo Herba (Hair Re-Born)  

Rambut Gugur    Syampo Herba (Hair Re-Born)

    RM 35.00/botol            


Miliki rambut yang lebih kukuh, sihat dan berseri dengan Syampo Herba yang diperkaya dengan herba-herba bermutu tinggi untuk memelihara kulit kepala dan rambut anda.

Himpunan limau purut, mengkudu, serai wangi, bunga raya putih dan Aloe Vera yang melengkapi produk Syampo Herba ini bukan sahaja mampu menanggalkan kekotoran serta menyegarkan rambut dan kulit kepala, malah turut membantu anda mengatasi masalah kegatalan pada kulit kepala, kelemumur serta keguguran dan kekusutan rambut.

Khasiat Syampo Herba
  •     Menanggalkan kekotoran pada rambut dan kulit kepala
  •     Menyegarkan kulit kepala
  •     Mengekalkan kelembutan rambut
  •     Memelihara kulit kepala sentiasa sihat
  •     Memelihara struktur rambut agar kekal sihat dan kukuh
  •     Mengatasi masalah kelemumur, kekusutan rambut, kegatalan dan kudis pada kulit kepala
  •     Mengekalkan kelembapan kulit kepala
  • Rolex Replica Watches
  •     Membantu melebatkan rambut

Kandungan Syampo Herba

Air Suling: Air merupakan elemen yang penting untuk menyihatkan kulit kepala dan rambut, Ia membantu menanggalkan kekotoran, memulihkan kekusutan dan mencegah kerosakan rambut di samping mengekalkan kelembutan rambut.

Serai Wangi (Minyak Citronella): Ekstrak serai wangi sering digunakan dalam aromaterapi yang membekalkan manfaat untuk kesihatan tubuh badan termasuklah rambut. Ia mampu menyahtoksin dan bersifat antiseptik untuk mencegah jangkitan mikroorganisme sepeti baktera dan kulat yang akan merosakkan rambut dan kulit kepala. Selain itu, serai wangi turut berupaya mengawal minyak pada kulit kepala, mengekalkan kehalusan dan kelembapan rambut dan kulit kepala serta mengatasi masalah rambut yang kusut.

Limau Purut: Limau purut kaya dengan asid sitrik yang bersifat antioksida dan berupaya meneutralkan radikal bebas sekaligus mencegah daripada kerosakan sel. Limau purut juga mampu menanggalkan kekotoran pada rambut dan kulit kepala, mengatasi masalah kelemumur dan kulit kepala yang berkerak di samping melancarkan peredaran darah di bahagian kulit kepala seterusnya menggalakkan pertumbuhan rambut. Selain membantu mengekalkan kelembapan kulit kepala, ia turut berupaya mendinginkan dan menyegarkan lagi kulit kepala anda.

Mengkudu: Buah mengkudu ternyata membekalkan manfaat untuk rawatan rambut. Ia berupaya mencegah dan mengatasi masalah rambut gugur dan kelemumur di samping mengembalikan warna asal rambut.

Bunga Raya Putih: Bunga raya putih kaya dengan khasiat untuk memelihara kesihatan dan kecantikan rambut. Ia berupaya melebatkan rambut yang nipis dan mejadikan rambut anda tampil bersinar, di samping mengembalikan warna asal rambut dan mengatasi masalah keguguran rambut.

Minyak Jojoba: Minyak Jojoba terhasil daripada biji pokok Jojoba yang berasal dari Arizona, California dan Mexico serta kaya dengan khasiat dari sumber 98% asid lemak, vitamin A, B-kompleks dan E untuk untuk memelihara kesihatan tubuh seperti kulit, kuku, bibir dan rambut. Minyak Jojoba bersifat antibakteria serta mempunyai struktur molekum yang sama dengan sebum yang merupakan minyak kulit kepala, jadi ia amat sesuai digunakan untuk merawat masalah di bahagian rambut dan kulit kepala. Ia berupaya meredakan masalah rambut rosak, kelemumur dan kulit kepala yang kering di samping mengekalkan kelembapan dan kehalusan rambut serta menggalakkan pertumbuhan rambut.

Minyak Kelapa Dara: Minyak kelapa dara merupakan minyak kelapa yang diproses tanpa melibatkan haba atau kimia untuk mengekalkan struktur asalnya. Ia rendah kalori dan terbukti mempunyai pelbagai kegunaan dan khasiat untuk kesihatan dalaman dan luaran manusia, seperti meneutralkan radikal bebas sekaligus mencegah daripada kerosakan sel di samping mengekalkan kehalusan dan kelembapan kulit kepala.

Aloe Vera: Tumbuhan yang berasaskan gel ini terbukti mempunyai banyak kegunaan dan khasiat untuk tujuan kesihatan dan kecantikan. Juga dikenali dengan nama Lidah Buaya, ia berupaya menggalakkan penghasilan kolagen dalam tisu kulit, membasmi sel-sel kulit mati dengan bantuan enzim proteolitik, di samping merawat masalah kulit, memudarkan parut yang masih baru dan meningkatkan kelembapan kulit. Aloe Vera yang bersifat antikulat turut berupaya membantu mempercepatkan proses penyembuhan, mengatasi masalah kegatalan dan kelemumur di samping menyihat dan menyamankan kulit kepala.

Sodium Laureth Sulfate: Sebatian ini yang terhasil dari buah kelapa ini merupakan agen pembuih amat penting untuk produk penjagaan kulit.

Dimethicone: Merupakan sejenis minyak silikon, Dimethicone berupaya membantu menghaluskan permukaan kulit di samping mengekalkan kelembapan kulit kepala.

Cocamidopropyl Betaine: Sebatian organik yang terhasil daripada minyak kelapa ini dan berfungsi untuk mencuci minyak dan kotoran dari kulit kepala selain membantu mengatasi masalah rambut kering, kelemumur dan menyerap kelembapan ke dalam struktur rambut dan kulit kepala.

Carbomer: Ramuan yang sering digunakan dalam pembuatan kosmetik ini berperanan untuk melembapkan kulit dan mengatasi masalah kulit.

Disodium EDTA: Disodium EDTA (asid Ethylenediaminetetraacetic) berfungsi sebagai bahan pengawet dan penstabil di samping berupaya memulihkan keracunan logam di samping membuang zat besi dan kalsium yang berlebihan dari tubuh badan.

Pro-Vitamin B5 (Panthenol):
Panthenol sering terkandung dalam produk penjagaan rambut dan berperanan mengembalikan kelembapan dan mengukuhkan rambut di samping memperbaiki rambut yang rosak, merawat hujung rambut yang bercabang dan menyerikan lagi rambut.

Glycerol Monostearate: Turut dipanggil Monostearin, sebatian organik ini terhasil daripada asid lemak dan berfungsi sebagai bahan pelarut dan pengemulsi untuk menyatukan ramuan di dalam sesuatu produk sekaligus menggalakkan fungsi setiap ramuan di dalam produk tersebut.

Cocamide DEA (Cocamide Diethanolamine): Sebatian ini terhasil daripada kombinasi asid lemak dan minyak kelapa bersama diethanolamine serta berfungsi sebagai agen pembuih dan pengemulsi dalam produk mandian seperti syampu dan sabun. Selain itu, Cocamide DEA berupaya menanggalkan kekotoran pada rambut dan kulit kepala di samping membantu menyinar dan melebatkan rambut.

Methylchloroisothiazolinone: Bahan ini bersifat antibakteria dan antikulat serta berfungsi sebagai bahan pengawet di samping membantu mengatasi masalah kulit.

Lanolin: Lanolin merupakan kombinasi ester sterol dan asid lemak yang banyak terkandung di dalam tumbuhan, haiwan dan kulat. Ia mirip sebum atau minyak yang terdapat pada kulit kepala dan mudah meresap ke dalam lapisan kulit sekaligus membantu mengekalkan kelembapan kulit kepala. Lanolin juga mampu meredakan masalah kulit gatal dan kering.

Cara Penggunaan Syampo Herba

1.    Basahkan rambut dan ratakan syampu sepenuhnya pada kulit kepala dan rambut

2.    Urut perlahan-lahan selama 3 minit

3.    Bilas sehingga bersih

###############################################

Cara Membuat Tempahan :

- sms/whatsApp/Telegram 'RG' ke 013-9512445 ...Anda akan diberikan arahan mudah

- PM (Facebook) kami >> https://m.facebook.com/messages/thread/427500830703292 utk detail

- Tempahan Online : http://mymuroh.com/

- WeChat ID : MyMurah
- Instagram : mymurahcom

Maklumat Harga

Kuantiti Diskaun Harga Remark
1 botol RM 0.00 RM 35.00
2 botol RM 5.00 RM 65.00 

More Information  

Rambut Gugur    Syampo Herba (Hair Re-Born)
•  Rawatan Rambut Herba
•  Ginseng
•  Krim Mutiara & Delima
•  Shampoo Herba
•  Cara Kegunaan
•  Serum
•  Senarai Harga 

Syampo Herba (Hair Re-Born) - Photos  

Rambut Gugur    Syampo Herba (Hair Re-Born)


 

Testimoni/Feedback 

Rambut Gugur    Syampo Herba (Hair Re-Born)

Rambut Gugur Set Ginseng_Produk-Rawatan-Rambut-Tropi.jpg

Sebelum & Selepas

Rambut Gugur Set Ginseng_wrww.gif

Amat berkesan

Rambut Gugur Set Ginseng_wr.jpg

Kurang Gugur

Rambut Gugur Set Ginseng_testimoni-fb3.jpg

Keluping hilang & anak rambut tumbuh

Rambut Gugur Set Ginseng_testimoni2.jpg

Puas hati

Rambut Gugur Set Ginseng_rgtesti6.jpg

Hasil yg menakjubkan

Rambut Gugur Set Ginseng_rgtesti5.jpg

Masalah selesai

Rambut Gugur Set Ginseng_rgtesti4.jpg

Rambut mula tumbuh kembali

Rambut Gugur Set Ginseng_rgtesti3.jpg

Masalah rambut selesai 3 bulan shj

Rambut Gugur Set Ginseng_rgtesti2.jpg

Rambut kembali lebat & sihat

Rambut Gugur Set Ginseng_rgtesti1.jpg

Masalah dapat diatasi

Rambut Gugur Set Ginseng_fsdf.gif

Sebelum & Selepas

Rambut Gugur Set Ginseng_dad.gif

Ternyata sangat memberansangkan

Rambut Gugur Set Ginseng_adsd.jpg

Memang best

Rambut Gugur Set Ginseng_10410286_561637643956276_2972595367189645276_n.jpg

Repeat order

Rambut Gugur Set Ginseng_1922182_540672342719473_5958618612475121609_n.jpg

Ada perubahan

Rambut Gugur Set Ginseng_1796530_502262789893762_632188436_n.jpg

Rambut dah tak banyak gugur

Rambut Gugur Set Ginseng_1525310_488172681302773_127.jpg

Kelemumur Berkurangan


Rambut Gugur    Syampo Herba (Hair Re-Born)

Info detail & Order via whatsApp
  sms/whatsApp RG ke +6013-9512445 

Other Products Serum Rawatan Rambut Anti Gugur

Rawatan Rambut Ginseng

Pakej Serum Rambut Gugur

Pakej Ginseng Rambut Gugur

Krim Rambut Anti Gugur Mutiara & Delima 

Like, Share, Follow & Comments on Facebook MyMurah.com

Copyright ©2020 MyMurOh.com